viernes, 12 de febrero de 2016





    Cerca informació sobre la part legal de les parelles homosexuals. En quins llocs és permès que es casin? En quin lloc els és permès adoptar fills? Creus que ja està acceptat aquest tema o la societat el rebutja?



_El matrimoni homosexual a Espanya va ser legalitzat l'any 2005 després d'una campanya que també incloïa l'adopció homoparental, iniciada l'any 2004 pel govern socialista (PSOE) dirigit per José Luis Rodríguez Zapatero, qui havia guanyat les eleccions recentment. Després de molt debat, la llei que permetia el matrimoni homosexual va ser aprovada per les Corts Generals d'Espanya el 30 de juny de 2005 i publicada el 2 de juliol del mateix any. El matrimoni entre persones del mateix sexe es legalitzava el 3 de juliol de 2005, convertint-se en el tercer estat al món en fer-ho, després dels Països Baixos i Bèlgica i 17 dies abans que Canadà.

 _A Catalunya, la Generalitat havia avançat ja en el mateix camí que el govern espanyol. El departament de Justícia i Benestar Social va presentar el maig del 2004 un avantprojecte de llei que modificava el codi de família i igualava la condició de les parelles homosexuals amb la de les heterosexuals a l’hora de tirar endavant un procés d’adopció. En cas d’adopcions internacionals, les parelles homosexuals s’haurien d’adaptar a les restriccions que imposessin els països d’origen. Amb aquest avantprojecte Catalunya s’inspirava en Suècia i s’equiparava a Navarra (on el febrer del 2004 un jutjat va convertir en mares legals una parella de lesbianes, les primeres reconegudes legalment per l’Estat), el País Basc i Aragó en matèria d’adopció.
El reconeixement de les parelles homosexuals no va ser, però, durant el 2004 un tema d’actualitat només a Catalunya o l’Estat. Ben al contrari, les primeres planes dels diaris de tot el món es van dedicar a la ciutat de San Francisco, a Califòrnia, als Estats Units, on prop de 4.000 parelles homosexuals van obtenir la llicència matrimonial a l’Ajuntament des de primers d’any, aprofitant una escletxa legal. El Tribunal Suprem de Califòrnia va decidir anul·lar el 12 d’agost tots els matrimonis homosexuals que havia autoritzat l’alcalde de la ciutat, Gavin Nelson, entre el 12 de febrer i l’11 de març. La possibilitat oberta a San Francisco va escandalitzar la dreta conservadora i les organitzacions cristianes tradicionals, que s’hi van posicionar totalment en contra. També a França la justícia va anul·lar al juliol la primera boda entre dos homes del país que havia celebrat el 5 de juny Nöel Mamère, alcalde de Bègles. A una banda i l’altra de l’Atlàntic el debat seguia obert.



















     I tu? Ho tens acceptat? Per què?
     jo lo tenc aceptat per que es la seva vida y pot fer lo que volgui

No hay comentarios:

Publicar un comentario