jueves, 28 de abril de 2016

Socials tema 7


                      1. Explica el sector secundari del'activitat industrial. Cerca informació sobre aquest tema i imatges.


1. El sector secundari. La indústria.
Anomenem sector secundari al conjunt d’activitats que s’encarreguen de la transforma...
                      2. Explica la revolució industrial actual.


La Revolució Industrial és un conjunt de canvis econòmics (capitalisme), socials (ordre burgès) i tecnològics que es van produir inicialment a la Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII. Els avenços tècnics —sobretot la màquina de vapor—, l'explosió demogràfica que s'inicià a partir del 1750 i els canvis que s'aplicaren a l'agricultura menaren a una revolució en l'àmbit de la indústria, que encapçalaren els sectors del tèxtil, el carbó i el ferro.

                      3. Defineix els següents conceptes:

                              -Reconversió industrial:
La reconversió industrial fou un procés iniciat a Espanya el 1984 que pretenia sanejar financerament a les empreses que entraren en crisi des de 1975 per l'augment dels costos energètics, modernitzar les fàbriques més antigues, adoptant noves tecnologies i fent-les més productives eliminant l'excés de producció amb dràstics ajustos d'ocupació i reducció de la plantilla laboral. Estes mesures van provocar grans moviments sindicals i socials en contra seu.

                              -Deslocalització:   
La deslocalització és el fet de traslladar la producció d'una fàbrica, oficina, seu, servei, etc. a un altre indret on la suma de la producció més el transport resulta més econòmic que la producció a la primera ubicació.

                     4. Per què són tan competitives les multinacionals?

                            per que es la deslocalització

                     5. Cerca informació sobre l'explotació laboral (o explotació laboral
 infantil). 

  L'explotació laboral es defineix com el fet de rebre un pagament inferior al treball que es realitza, la qual cosa inclou des dels petits abusos fins als tallers de treball esclau. Karl Marx desenvolupà la seva teoria de l'economia del capitalisme basant-se en la idea de l'explotació laboral on la plusvàlua és la diferència que no es paga al treballador. Un cas especial és l'Explotació infantil.

                     6. Cerca informació sobre l'economia submergida.
                       Según datos revelados por la empresa de trabajo temporal Randstad, el peso que tiene la economía sumergida en España es un 0,6% superior al de la media de la Unión Europea, pero muy superior al de países como el Reino Unido (9,7%), Francia (9,9%) o EEUU (6,6%),

No hay comentarios:

Publicar un comentario