lunes, 30 de noviembre de 2015

Comentario de un poema


1. Lee este poema curioso y explica lo que su autor quiere decirnos.


 Que se ha acabado el verano y ahora llueve la tierra se abre y se moja 


2. Busca información sobre el autor Juan Ramón Juménez.



Va néixer el 23 de desembre de 1881 a la ciutat de Moguer, població situada a la província de Huelva. Va estudiar a la Universitat de Sevilla la carrera de Dret per exigència del seu pare, encara que no va finalitzar els seus estudis. Els poemes de Rubén Darío, el membre més destacat del Modernisme en la poesia espanyola, el van commoure especialment durant la seva joventut.
El 1900 va publicar els seus dos primers llibres de textos. La mort del seu pare aquell mateix any i la ruïna familiar li van causar una profunda preocupació, viscuda intensament a causa del seu caràcter hiperestèsic, i el 1901 ingressà a causa d'una forta depressió en un sanatori a la ciutat francesa de Bordeus, on va tenir una aventura amorosa amb la dona del seu psicòleg. El 1905 retornà al seu poble natal i sis anys més tard es traslladà a Madrid. Va fer diversos viatges a França i posteriorment als Estats Units d'Amèrica, on es va casar amb Zenòbia Camprubí i Aymar.
L'any 1936 es va veure obligat a abandonar Espanya en esclatar la Guerra Civil Espanyola i s'establí a l'illa de Puerto Rico, on també van viure exiliats artistes com Pau Casals o Francisco Ayala, i esdevenint professor universitari. El 1946 roman hospitalitzat vuit mesos a causa d'altra crisi depressiva. El 1956, tres dies després de ser-li concedit el Premi Nobel, morí la seva esposa a conseqüència d'un càncer, detectat ja el 1931. Jiménez mai es recuperà d'aquesta pèrdua i morí el 29 de maig de 1958 a la ciutat de Santurce, situada aPuerto Rico. Posteriorment les seves restes foren traslladades a Espanya.


3. ¿La lluvia está personificada en este poema? Justifica tu respuesta.


 si per que explica que siente quando se cae la lluvia

4. ¿Que visión  tiene el poeta?


la visión la tiene buena sobre la lluvia

5. ¿Te gustan los dias de lluvia? Justifica tu respuesta.


si me gusta mojarme y jugar con la lluvia me encanta

No hay comentarios:

Publicar un comentario