jueves, 26 de noviembre de 2015

L'activita econòmica t4 dossier



  1. Cerca informació sobre l'activitat econòmica. 

QUÈ ÉS L’ECONOMIA? <ul><li>L’economia s’ocupa de l’administració o de l’ús dels recursos existents a fi de satisfer les ne...

ELS BÉNS ECONÒMICS <ul><li>Per satisfer les necessitats, les persones produeixen béns econòmics. Poden ser: </li></ul><ul>...


   2. Quins són els sectors econòmics? Explica de manera detallada com és cada sector.

Els sectors econòmics

Segons el tipus d'activitat, l'economia es pot dividir en tres sectors productius: primari, secundari i terciari. En el sector primari incloem totes aquelles activitats que estan relacionades amb la ramaderia, l'agricultura, la pesca, la caça i els boscos. El sector secundari reuneix les activitats extractives o mineres, la producció d'energia i la indústria i la construcció. El sector terciari, anomenat també de serveis, inclou els transports, les comunicacions, el comerç, les finances, la sanitat, la investigació, el món cultural i artístic, el sistema educatiu, els esports i el lleure, les oficines, tant les privades com les de l'administració pública, alguns serveis personals productors a petita escala i les professions liberals. La divisió de l'activitat econòmica en aquests sectors és una manera de poder estudiar-la millor i també una forma de classificació. Cal dir que, a vegades, no hi ha un acord total sobre on col·locar cada activitat.





   3. Cerca informació sobre què són les Societats Anònimes, les Societats limitades i la Borsa.
Una societat anònima esportiva és un tipus especial de societat anònima, per això comparteix gran part de les característiques d'aquesta: es tracta d'una societat de responsabilitat limitada, de caràcter mercantil, i els seus titulars ho són en virtut d'una participació en elcapital social a través de títols o accions. Al tenir responsabilitat limitada, els accionistes només responen amb el capital aportat a l'empresa.
Però té diferents especialitats per a afrontar els diversos problemes i mancances que havien mostrat les societats mercantils anteriors que havien treballat al món de l'esport professional.
El Reial Decret exigeix que es constitueixin com societats anònimes esportives de caràcter professional i d'àmbit estatal totes aquelles que es fixen a l'article 19 de la Llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'Esport, les disposicions transitòries del Reial Decret 1084/1991, de 5 de juliol, i al propi Reial Decret.
En concret, es pot dir que són les entitats que tenen per objecte social el desenvolupament d'algun esport en competició de manera professional en un àmbit estatal. A més, la seva participació en competicions oficials es veu limitada a una sola modalitat esportiva.
La Llei de l'Esport enumera una sèrie d'especialitats de les societats anònimes esportives als articles 19 a 29. En destaquen:
  • El seu objecte social està limitat per llei a la participació en competicions esportives de caràcter professional, a la promoció i desenvolupament d'activitats esportives, així com altres activitats relacionades o derivades d'aquesta pràctica.
  • Han de tenir explícit la seva condició d'esportives a la seva raó social, canviant les sigles SA per SAD.
  • S'ha de fixar un capital social mínim en funció de la mitjana de despeses realitzades i els saldos patrimonials negatius que han d'estar completament desembolsat.
  • El Consejo Nacional de Deportes espanyol ha d'aprovar prèviament l'adquisició de més del 25% de les participacions d'una entitat.
  • Obligació de presentar avals.


   4. Explica què és una subvenció.

Subvencions a infants i joves per a la pràctica esportiva fora d'horari escolar, curs 2015-16

Atorgament d'un ajut públic a infants i adolescents entre 6 i 17 anys que practiquin esport fora de l’horari escolar en entitats organitzadores homologades per l’Institut Barcelona Esports.
El catàleg d'activitats esportives de les entitats homologades per l'Ajuntament de Barcelona es pot trobar a les oficines d'atenció ciutadana i a les entitats esportives homologades. També es pot consultar mitjançant la pàgina web de l'Institut Barcelona Esports.
La finalitat d’aquestes subvencions és afavorir la pràctica de l’activitat esportiva del infants i adolescents integrants d’unitats familiars amb rendes baixes, per tal de garantir que cap menor pugui resultar exclòs de la pràctica esportiva per raons econòmiques.



   5. Informa't i explica què és l'Impost de la renda de les persones físiques (IRPF) i l'impost sobre el valor afegit (IVA).


IRPF:Hi ha diverses variants en l'aplicació dels imposts sobre la renda, segons el país, i poden ser progressius,proporcionals i regressius:

IMPOST PROPORCIONAL:graven el mateix percentatge de diners per a tothom.
IMPOST PROGRESSIU:és el que grava un percentatge més elevat del salari a les persones que tenen salaris més alts que a les persones que tenen salaris més modests.
IMPOST REGRESSIU:és el que fa pagar un percentatge major dels seus ingressos als salaris més baixos.
 IVA:és un impost indirecte que recau sobre el consum i que financia el consumidor final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario