lunes, 25 de enero de 2016

Dia de la pau...



               1. Avui és el dia de la pau. Cerca 6 imatges que per a tu representin pau.
-


















             2. Cerca informació sobre el dia de la pau, el que significa i per què existeix.

-La pau es defineix com l'estat en què la societat no està ni en violència, ni enguerra. La paraula pau deriva del llatí "pax" i generalment es defineix, en sentit positiu, com un estat de tranquil·litat o quietud, i en sentit oposat com absència d'inquietud, violència o guerra.
Des del punt de vista del dret internacional, com a instrument d'endegament de les relacions internacionals i canal de racionalització del poder polític dels estats, el dret internacional té entre els seus valors fonamentals la pau i per tant estableix com a principi jurídic fonamental la prohibició de l'ús de la força armada.
Amb el terme pau inclòs en un conveni o tractat s'entén que es posa fi a la guerra (la Pau de Westfàlia).
Es pot parlar d'una pau social com de l'entesa i les bones relacions entre els grups, classes o estaments socials dins d'un país.
En el pla individual, la pau pot designar un estat interior exempt de còlera, odi i més generalment de sentiments negatius. En aquest sentit, pot trobar-se-la en lasalutació tradicional "la pau estigui amb vos" (o xalom en hebreu, salam en àrab).
Vinculat al concepte de pau hi ha el pacifisme que és l'actitud que defensa que la guerra mai resol els problemes de millor manera que les negociacions.

             3. Un moment del dia que respiris pau. L'expliques.
-Els vespres cuan ja està tot preparat per l'on demà, antes d'anar a dormir hem pos damunt el llit amb els auriculars i escolt música. En aquell moment tenc molta pau i tranquilitat.

             4. Què en penses sobre la guerra? És necessari que n'hi hagi? Justifica la teva resposta. 
-Trob que és horrible que moltisima gent inocent agui de morir, i que tot es pot arreglar d'una altre manera.  
          

No hay comentarios:

Publicar un comentario