viernes, 8 de enero de 2016

El sector primari a la UE Tema 5

 

 

 

 

 

 

 

           
   Cerca informació sobre el sector primari a la UE, a Espanyai a les Illes Balears. En fas un resum i contesta les preguntes següents:


El sector primario en la UE: la pesca
De los 27 países miembros, 22 tienen salida al mar lo que ha convertido a la Unión Europa en la tercera potencia pesquera del mundo. Este sector es especialmente importante en Dinamarca, España, Francia, Reino Unido, Países Bajos e Italia.
  • Problemas
El atraso de las flotas pesqueras
El agotamiento de los caladeros por sobreexplotación

  • Política Pesquera Común (PPC)
Su finalidad es:
  • Incentivar la reconversión y modernización de las flotas pesqueras
  • Regular el uso de los caladeros de la UE, el número de capturas y las técnicas a utilizar.
  • Establecer acuerdos y tratados con Estados extraeuropeos para pescar en sus caladeros.
  •  


  •         1. Quins conreus predominen a la UE? On?


    Cereals. Destaquen l’ordi, el blat i el blat de moro.
    Olivera i vinya.
    Fruiters. Cal distingir entre els cítrics i els no cítrics.
    Flors. És un conreu en expansió.
    Hortalisses d’hivernacle. Per mantenir la producció de verdura fresca al llarg de l’any és necessari conrear hortalisses
                


            2. Explica per què els països de la UE varen passar de ser deficitaris d'aliments a generar excedents,

     Un aliment és qualsevol substància, composta normalment de carbohidrats, lípids, aigua o proteïnes, que pot ser ingerida per un animal per nodrir-se o per plaer. Els objectes considerats aliments poden tenir un origen vegetal, animal o altres com ara els fongs o productes fermentats com l'alcohol. Tot i que moltes cultures eren recol·lectores i caçadores, moltes de les actuals utilitzen l'agricultura, la ramaderia i la pesca, mentre que la caça, la recol·lecció i altres mètodes similars tenen un paper menys important.
    La majoria de cultures tenen una cuina característica; es tracta del conjunt de tradicions, preferències i pràctiques culinàries. La gastronomia estudia aquestes tradicions. Moltes cultures han diversificat els seus aliments per mitjà de diferents mètodes de preparació, cuina i manufactura. Això també inclou un complex comerç alimentari que permet anar més lluny que una simple cultura de subsistència.



    No hay comentarios:

    Publicar un comentario